Lars Møller, DIF

Fruergaard/Thygesen taber European Games-kvartfinale på ellers succesrig dansk dag

27-06-2019 21:18 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp
Fire danske kvartfinaler og en enkelt semifinale blev facit efter dagens kampe ved European Games. Kun Maiken Fruergaard/Sara Thygesen spillede sig ikke videre. 

Dagen ved European Games startede på flotteste vis med store sejre til blandt andre Niclas Nøhr/Sara Thygesen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt. Som dagen skred frem, blev kampene tættere og tættere, og til sidst måtte Sara Thygesen/Maiken Fruergaard se sig slået. 

- Vi havde håbet på en sejr mere i damedouble, men vi var også klar over, at hollænderne har set gode ud. I de andre kampe kæmper vi lidt, men det fører trods alt til sejr, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.


De storspillende hollændere Cheryl Seinen/Selena Piek stod i vejen for Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, da de prøvede at spille sig i semifinalen. Danskerne kom aldrig helt igennem med deres spil, så de tabte 13-21, 14-21.

- Det giver måske et billede af pigernes niveau efter Saras (Thygesen, red.) skade. Der mangler lidt bevægelse og boldsikkerhed, og hollænderne har samtidig en god dag, hvor de formår at ramme os, hvor vi har det sværest, sagde Jonassen. 

Hårdt fransk pres kom Anders Skaarup/Kim Astrup under, da de mødte Ronan Labar/Thom Gicquel i kvartfinalen. Kampen var præget af korte og hurtige dueller, men danskerne stod for presset og vandt med 23-21, 20-22, 21-17. Russiske Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov venter i semifinalen. 


En tæt kamp diskede Mia Blichfeldt op med, da hun spillede mod israelske Kesenia Polikarpova. Der var råb, smash og fight fra begge sider, så danskeren blev presset ud i tre sæt. Til sidst sejrede Blichfeldt med 21-9, 21-23, 21-17, og hun skal i morgen møde engelske Chloe Birch i kvartfinalen.

- Mia (Blichfeldt, red.) bliver lidt låst og nervøs i andet og vil gerne afslutte duellerne. Hun kæmper med sig selv i resten af kampen, men det positive ved det er, at selvom ting går galt, så ender det alligevel med en sejr, fortalte cheflandstræneren. 

Også Line Kjærsfeldt var i hopla, da hun blæste forbi finske Airi Mikkelä og ind i kvartfinalen. Kjærsfeldt spillede aggressivt og skabte store føringer undervejs, mens finnen lavede mange fejl, så danskeren vandt kampen 21-12, 21-5. I morgen møder Kjærsfeldt tyrkiske Neslihan Yigit.


Danmarks højst rangerede herresingle ved European Games Anders Antonsen mødte schweiziske Christian Kirchmayr, der pressede danskeren i starten af kampen. Antonsen fik alligevel styr på spillet og vandt første sæt 21-15. Noget lettere gik andet, som Antonsen vandt 21-8.

- Anders (Antonsen, red.) spiller ikke sin bedste kamp, men vinder klart. Så han er klar og frisk til Toby Penty i morgen, som er en spiller, vi har stor respekt for, sagde cheflandstræneren. 

Endnu en kvartfinaleplads blev sikret i mixeddouble, da Sara Thygesen/Niclas Nøhr gjorde kort proces mod spanske Alberto Zapico/Lorena Usle. Efter 20 minutter vandt danskerne med 21-4, 21-7. De møder de topseedede englændere Chris Adcock/Gabrielle Adcock i morgen.

- Opgaven i morgen er en helt anden størrelse, fordi de (Nøhr/Thygesen, red.) møder et par i en helt anden klasse. Vi skal ind og måle os med dem og se, hvad vi kan lykkes med mod dem. Over hele linjen er det vigtigste, at vi kommer igen i morgen med ny energi, sagde Jonassen.

Se programmet for morgendagens kvart- og semifinaler her, og hold øje med, hvordan DR sender fra European Games lige her.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?