Lars Møller, DIF

Sølv til Skaarup og Astrup ved European Games – men der kan være guldmedaljer på vej til Danmark

29-06-2019 20:19 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard
Anders Skaarup/Kim Astrup tabte desværre her til aften i herredoublefinalen ved European Games, da Marcus Ellis/Chris Langridge besejrede danskerne med 21-17, 21-10. Dermed må Danmark nøjes med sølv, men i morgen kan det blive til guld, da Mia Blichfeldt og Anders Antonsen er finaleklar.

I 2015 var det Mathias Boe/Carsten Mogensen, som stod øverst på herredoublepodiet ved European Games. Desværre kunne Kim Astrup og Anders Skaarup ikke gentage den succes her til aften.

Det var en hård kamp mod det britiske par Ellis/Langridge, som også voldte danskerne problemer under Sudirman Cup i maj. Kampen bestod af flere lange dueller, hvor danskernes angreb forblev uforløste. Flere gange forsøgte de at slå den ned på de to rødklædte briter, men uden held. Dertil spillede Ellis/Langridge tæt på perfekt med få fejl og netrullere.

- Jeg synes, at vi desværre bliver kørt lidt over af englænderne. De eksekverer og har en god game-plan og vi har svært ved at score point, og det bliver vi frustreret af. Englænderne vokser i løbet af kampen, og vi står lidt rådvilde, så vi mister lidt troen, og så bliver der niveauforskel, hvilket godt kan sammenlignes med kampen ved Sudirman Cup. Men vi skal også have respekt for, at de spiller en næsten perfekt kamp, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Selvom førsteseedede Astrup/Skaarup ikke kunne trække sig ud af mesterskabet med en guldmedalje, ser cheflandstræneren tilbage på gode præstationer af den danske double. 

- Hvis vi fjerner finalen, har Kim og Anders spillet et godt mesterskab. De har haft en svær vej til finalen med hollandsk, fransk og russisk modstand, som alle ligger på et pænt niveau. Så hvis vi fjerner finalen, så synes jeg egentlig, at mesterskabet er absolut godkendt for Kim og Anders. Men vi skulle have været tættere på i dag, siger Jonassen.

Det er Kim Astrup/Anders Skaarups første medalje ved European Games.


Forhåbentligt kan Danmark sikre sig en guldmedalje i badminton under Euroepan Games, og vi har stadig to muligheder for, at det kan lykkes.

Tidligere i dag spillede både Mia Blichfeldt og Anders Antonsen sig videre til morgendagens finaler i henholdsvis dame- og herresingle. 

Blichfeldt besejrede russiske Evgeniya Kosetskaya med 21-14, 21-11, og hun skal nu op imod Kirsty Gilmour fra Skotland. Gilmour blev desværre den store mod Line Kjærsfeldt, så den danske fanebærer får desværre ikke mulighed for at forsvare sin European Games-guldmedalje fra 2015. Kjærsfeldt tabte med 21-13, 16-21, 8-21.

- Line (Kjærsfeldt, red.) formår fra 11-10 i første at lukke Kirsty (Gilmour, red.) helt ned, men i starten af første sæt går der grus i maskineriet, og det sætter sig hos hende mentalt. Omvendt hæver Kirsty sit niveau med det samme. Mia (Blichfeldt, red.) spiller til gengæld sin bedste kamp her i Minsk. Der var hun suværen, siger Kenneth Jonassen.


For Antonsens vedkommende blev det til en overbevisende 21-9, 21-11-sejr israelske Misha Zilberman. ”AA”, som Anders Antonsen kaldes, møder Brice Leverdez fra Frankrig, som slog estiske Raul Must med 22-20, 21-8. 

-  Anders (Antonsen, red.) eksekverer sit spil, og gør det rigtig svært at være Misha Zilberman i dag. Det var en bund solid præstation af Anders i dag. I morgen skal han op imod mod Brice Leverdez, og han elsker at være i den her underdog-rolle, hvor han tidligere har slået Lee Chong Wei og flere andre af sportens største spillere. Så ham skal vi have stor respekt for, siger cheflandstræneren.

Kenneth Jonassen har også stor respekt for Kirsty Gilmour i damesinglefinalen, men samtidig har han tiltro til, at Mia Blichfeldt kan slå skotten.

- Kirsty spiller meget aggressivt og spiller i et højt tempo. Hun har også mere finaleerfaring end Mia, og det spiller også en rolle til sådan en kamp. Men Mia har, hvad der skal til for at slå hende, og det tror jeg på, at vi kan i morgen, siger Kenneth Jonassen.

Husk at du kan se begge danske finaler på DR 2 i morgen. Klik her for at se programmet for singlefinalerne og hvornår de bliver spillet – vær opmærksom på at tidsangivelserne er en time foran de danske tider.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?