Få bedre kondition som badmintonspiller med løbetræning

01-10-2018 11:15 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Når man finder noget, man er passioneret omkring, kan det nogle gange være svært at holde igen. Det gælder mange forskellige aspekter af ens liv, men kan f.eks. være når man finder en sportsgren, der føles rigtig og motiverende. For nogle kan denne sportsgren være badminton.
 
Man bliver bidt af sporten, og har lyst til at træne. Det føles ikke som en pligt, hvilket andre sportsgrene måske har tidligere har gjort, og man interesserer sig for at blive bedre, og yde ens bedste.
 
Hvis man ønsker at yde ens bedste til træning, så er det vigtigt at have en vis kondition, for at kunne holde ud den tid en kamp varer, samt hurtigt at kunne nå fra den ene side af banen til den anden.

Fordele og ulemper ved at løbe på et løbebånd
Badminton er en sportsgren, hvor løbeformen skal være i orden. Derfor vælger mange at supplere med løbetræning, og i nogle tilfælde også styrketræning, for at optimere træningen og resultaterne. Spørgsmålet er, om det er bedst at træne ude i naturen, f.eks. i skoven, eller på et løbebånd, hvor man har mulighed for at tilpasse farten, samt forholdene alt efter, hvilken træningsform man ønsker.
 
Der er ingen tvivl om at der er fordele ved begge dele. Når man løber i skoven får man en unik naturoplevelse, der samtidig fungerer som en form for terapi. Man får frisk luft, og mulighed for at klare tankerne. Dog kan vejret i Danmark i nogle tilfælde gøre det til en knapt så fornøjelig oplevelse. Det kan også være en fordel f.eks. at dyrke intervaltræning på et løbebånd, da man i højere grad har mulighed for at tilpasse forholdene, så de passer til denne hurtige og intense træningsform.
 
Hvilket løbebånd bør man vælge?
Om vinteren vil mange foretrække at løbe på et løbebånd, og ofte er det mere en nødvendighed end et valg, da sne og glatte veje kan gøre udendørstræningen umulig. Desuden kan man eventuelt se en serie eller ens yndlings tv-program, mens man træner.
Det kan gøre det nemmere at komme igennem en løbetur. Langt de fleste vil benytte de løbebånd, er er til rådighed i deres træningscenter, men i nogle tilfælde kan det være en god idé at anskaffe ens eget løbebånd. Det kan lade sig gøre, hvis man har pladsen, og er entusiastisk omkring løb.
 
Men hvilket løbebånd skal man så vælge?
En vigtigt faktor er størrelsen på den maskine, man anskaffer sig. Det er nemmere at have nogle håndvægte til at ligge, i forhold til at have et løbebånd, så størrelsen kan have afgørende betydning. I nogle tilfælde kan man klappe løbebåndet sammen, hvilket er en fordel, hvis det kniber med pladsen. Desuden har det betydning, om displayet er brugervenligt og nemt at betjene, samt den maksimale fart og hældning. Det er desuden vigtigt at tjekke, hvor meget plads der er at løbe på. Har man længere ben, vil der være behov for mere plads. Så det er meget individuelt, hvilket løbebånd man bør vælge. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?