Derfor bør badmintonspillere tage proteinpulver

02-10-2018 11:28 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
At spille badminton på højt plan kræver maksimal præstation ydelse af kroppen. Badminton forudsætter nemlig høj intensitet, udholdenhed og styrke. Og hvis du gerne vil blive en god og stærk badmintonspiller, kræver det, at du får den rigtige næring, så kroppen kan præstere på højeste niveau. Herunder får du derfor et indblik i, hvad ekstra protein kan gøre for din form.

Få dækket dit proteinbehov
Som badmintonspiller er det vigtigt at få protein nok. Et hårdt træningspas tærer på proteinerne i musklerne, som bliver omdannet til energi, hvorfor det er vigtigt at få genvundet proteinerne igen.
 
Derudover er protein også grundpillen i genopbygningen af muskelvævet, og hvis du er i mangel af protein, taber du muskelmasse. For badmintonspiller kan dette være forskellen på at være den bedste og næstbedste, så det er vigtigt at have fokus på at få dækket sit daglige proteinbehov.
 
Du skal desuden være opmærksom på, at de 10-15 % protein som det anbefales, at din kost består af, ikke nødvendigvis gælder for dig, som er elitesportsudøver. I og med du træner hårdere, har du brug for mere energi og mere næring til musklerne, hvorfor dit proteinindtag højst sandsynligt skal være højere.
 
Proteinpulver – din genvej til nemme og hurtige proteiner
Hvis du træner badminton på højt plan og har svært ved at få proteiner nok gennem kosten, kan det være nødvendigt med proteintilskud i form af fx proteinpulver. Det er især vigtigt, at du indtager protein inden for en halv time efter et træningspas. Her er det de færreste, som fx har lyst til at spise et stykke kyllingebryst eller et hårdkogt æg. Men en proteindrik lavet af proteinpulver glider som regel noget nemmere ned og kan være din genvej til at få de nødvendige proteiner til kroppen.

Hvilken slags proteinpulver skal jeg vælge?
Der findes forskellige slags proteinpulver på markedet, og er du ny i gamet, kan det være svært at finde rundt i de forskellige slags pulverformer, og hvad der er godt at indtage hvornår. Derfor får du her et overblik over to af de mest anvendt former for proteinpulver på markedet:
 
· Valleprotein – Udvundet fra komælk, som optages hurtigt i kroppen, hvorfor det anbefales at indtage den form for protein lige efter din træning.
· Kasseinprotein – Ligeledes udvundet fra komælk, men optages forholdsvis langsomt i kroppen med en optagelsestid på omkring 8 timer. Kasseprotein kan især være godt at indtage lige inden sengetid, så kroppen har noget protein at arbejde med, mens du sover.
 
Hvilket proteinpulverbrand skal jeg vælge?
Ligesom der findes forskelligt slags proteinpulver, findes der også mange forskellige slags brands, som producerer proteinpulver. Igen kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilket brand du skal vælge og hvilken af deres produkter, som er bedst at indtage. Af brands på markedet kan næves: Bodylab, Bulkpowder, Linuspro, MyProtein og Nutramino. Ifølge Suplab.dk’s proteinpulver guide, er der nogle brands og produkter, som er bedre end andre, og det kan du blive klogere på ved at følge linket.





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?