4 gode råd til at træne dig til bedre selvtillid

25-01-2019 10:41 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Mange mennesker oplever et mindreværd over, hvordan de ser ud. Det kan påvirke deres selvværd, hvilket kan gøre det endnu sværere at finde sin drømmepartner, eller en partner i det hele taget. Hvordan får man bedre selvtillid, og får det bedre med sig selv? Læs denne guide og find ud af det!

De forkerte årsager til træning
For mange er træning en nødvendighed for at man kan spise, hvad man vil - og dermed for at kunne se sig selv i spejlet uden at være utilfreds. Faktisk er det størstedelen, af piger/kvinder mellem 15-27, som er utilfredse med, hvordan de ser ud, hvilket påvirker deres selvværd utrolig negativt. 
Faktisk træner de ofte så meget, af de forkerte grunde. Træning er med til at holde vores krop sund og mindsker desuden chancen for sygdomme. Men vigtigst er at træne med omtanke: Hvis vi træner hårdt, fordi vi tror,  at vi ikke har andet valg, så kører vi sandsynligvis sur i det. Chancen for vi stopper med at træne igen, kort tid efter vi begyndte, er dermed rigtig stor. 
Derfor er vores første råd: træn med formål og omtanke.

Hav det sjovt mens du træner
En ting, der vil forbedre din træning og dermed også have betydning for, hvor hurtigt du kan se resultater, er hvis du har det sjovt samtidig. De fleste vil kunne opleve mere succes i deres vægttab, hvis de allierer sig med andre, der har samme mission. På den måde kan man holde hinanden op på konkrete målsætninger og dermed motivere hinanden til bedre resultater. Derfor er vores andet råd, at man deltager i hold eller træningsarrangementer, hvor man har et fællesskab og kan have det sjovt samtidig. 

Her er badminton en perfekt sport. Om du er øvet eller begynder, får du rørt dig en masse, samtidig med at dig og din makker har rig mulighed for at vende verdenssituationen. Ofte giver det anledning til gode grin. De er bevist, at man har lettere ved at tabe sig, hvis man har det sjovt i mens. Meget af vægttabet foregår nemlig i hjernen. Det psykiske aspekt i vægttab er ofte utrolig undervurderet. 

Psykologiens påvirkning i din træning
Når man træner, sender hjernen strømninger ned i kroppen. Disse strømninger er afgjort af din ”state of mind”. Hvis din indstilling er, at du ikke gider træne, fordi det er hårdt eller lignende, så kommer man sjældent afsted i fitness. 

Hvis man derimod har jahatten på og faktisk tror på, at det kan lykkedes at tabe sig, så kan det også ske. Psykens enorme rolle betyder, at man skal finde en konkret motivation, hvilket kan være oplagt at finde i en makker. Holdtræning øger derfor din motivation og også muligheden for at fuldføre dit vægttab. 

Få styr på dig selv
At træne sig til sin ønskekrop kan selvsagt være sværere, hvad man tror. Ikke i fysisk forstand, men fordi du psykisk kan have svært ved at affinde dig med din nuværende krop. Du skal derfor acceptere dig selv. 
Det findes der heldigvis forskellige metoder til: Du kan opsøge en psykolog. Det ville hjælpe rigtig mange. Derudover kan du bruge mindfulness, hvor du lærer at fokusere på det vigtige og unikke ved dig selv. 
Det er helt essentielt, at man hviler i sig selv, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at finde en partner. Hvis du hviler i dig selv, er der nemlig større sandsynlighed for at andre accepterer dig, som du er.Når du har accepteret dig selv, er det også nemmere at finde en partner. 

Din hjernens tresporede motorvej
Single.dk kan du finde en partner, der accepterer dig, for hvem du er. Men det kræver, at du har accepteret dig selv først! De negative tanker vil ofte blokere for de positive. Har du en masse selvværdsproblemer, har du sandsynligvis en tilbøjelighed til at finde en, der selv døjer med selvværdsproblemer.  Derfor vil positive selvværdstanker ofte avle en positiv partner. 
Hjernen danner sit eget mønster af positive og negative tanker. Her kan de negative tanker let komme til at dominere. Første gang tankerne bliver tænkt, vil der blive dannet en sti, og jo flere gange du tænker lignende tanker des større vil stien blive. Tænker du derfor en masse negative tanker om dig selv, kan det let blive en glidebane. Du skal derfor arbejde med at få de positive tanker ind på den motorvej, så du får et bedre billede af dig selv. 

Få derfor styr på din psyke, få styr på din træning, så du kan få styr på din kærlighed.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?