Sådan sikrer du dig strøm til alle kampe

25-01-2019 10:41 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Elektroniske produkter er i rivende udvikling. Der har i løbet af de sidste år været kæmpe ændringer i det elektroniske marked, når man kigger på telefoner, computere men også den generelle trang til brugervenlighed.
Et problem der ofte dukker op, især hvis man kommer ind til en badmintonkamp er, at man har glemt at oplade telefonen eller andre gadgets og de ikke kan nå, at oplade i løbet af en kamp eller en træning.
Det samme sker, hvis man ikke har lang tid hjemme, inden man skal ud igen. Det tager nemlig nogle telefoner op til 3 timer at blive fuldt opladt. Dette har producenter valgt at gå i møde, ud fra det er der kommet den nyere elektroniske ledning, nemlig USB-C.

Hvad er USB-C
USB-C som også hedder USB 3.1 speedpower+, er kommet for at blive. Det er den nyeste udgave af de snart forældet USB udgaver.
Det startede med USB 2.0, herefter fik vi USB 3.0 kablet og som det nyeste udspil er USB-C kablet.
Kigger man på specifikationer og mulighederne bag USB-C kablet er man ikke i tvivl om, at de er de foregående USB kabler langt overlegne. Ud over USB-C kablet har mulighed for at kunne både oplade og behandle data, understøtter kablet nemlig strømstyrker, som overrasker de fleste.
USB-C kablet kan nemlig oplade dine gadgets markant hurtigere med sine 10 Gbit/sek. 10 Gbit/sek er dobbelt så hurtigt som den næste i rækken, nemlig USB 3.0.

Hvad er forskellen?
Den største forskel som også er den mest praktiske forskel er uden tvivl det store forspring i databehandling.
Forskellen mellem henholdsvis USB 2.0, USB 3.0 og USB-C er bemærkelsesværdige. Dit traditionelle USB 2 kabel understøtter data overførelser med optil kun 480 mbps, mens USB 3.0 understøtter 5 Gbit/sek. 
Det vil altså sige, at de nye USB-C kabel er omkring 20 gange hurtigere end det ældre USB 2.0 kabel, mens det er henholdsvis dobbelt så hurtigt end det nyere USB 3.0 kabel.
Det vil sige, at hvis man skal overføre gårsdagens badmintonkamp eller skal vise nogle klip op på en skærm, tager det markant kortere tid for et USB-C kabel. 

Brugervenligheden
Blot ved designet kan man også se hvordan der er blevet arbejdet på at gøre kablet så brugervenligt som muligt for brugeren.
USB-C kablet er nemlig identisk på begge side, det betyder, at det er slut med fumlearbejdet, når man skal få sat stikket ind i sine elektroniske apparater.
Hertil er det op til producenten selv, hvad USB-C kablet skal kunne bruges til, mulighederne er nærmest uendelige. Dog er der blevet lavet en uanet mængde adaptere for at gøre brugen af dit kabel så nemt som muligt.

Fordelene ved USB-C kablet
Der er et hav af fordele med det nye USB-C kabel. Det kan som nævnt hverken vendes forkert, hertil er det markant hurtigere end dens forgængere.
Dertil er dit udvalg af USB-C kabler meget bredt, de kan findes i alle farver og længder, her er det dog altid vigtigt, at man vælger et højkvalitets kabel for at sikre sin telefons batteri har de bedste vilkår.

Bliver mere og mere udbredt
Den nye viden der er blevet tildelt om det nye USB kabel er blevet udbredt hurtigt til de store producenter.
Større mærker som Google med deres Chromebook, Huaweis Matebook og selv Apples nyere MacBooks bruger alle sammen også det nye USB-C kabel.
Dette er for brugeren en kæmpe fordel, det betyder nemlig, at vi meget snart kan bruge en fælles oplader til alle vores elektroniske enheder. Det betyder også, at man kan låne naboens oplader. Hertil er det helt uafhængigt, hvem der er producenten for maskinen.
Hertil får du som bruger mange flere fordele ved at bruge det nye kabel. Du kan nemlig meget ofte få castet fra din enhed direkte op til et andet display ved blot at connecte et USB-C kabel mellem de to enheder.
Apple har også taget muligheden og fået indbygget thunderbolt direkte ind i deres USB-C port.
Dette gør, at man slipper helt for alle adaptere til deres MacBooks. Dette har været en stor kritik fra brugernes side.
Dog kræver dette, at man har købt den større udgave af sin MacBook.

Hvornår skal jeg bruge et USB-C?
Med den rivende udvikling der er i den teknologiske verden, kan man bide sig sikker i, at man får brug for et USB-C kabel i den nærmeste fremtid.
Mens flere og flere produkter bliver standardiseret til at skulle bruge dette kabel, kan man med fordel tjekke priserne ud og overveje allerede at erhverve sig et USB-C kabel i dag.
De helt store producenter som, Samsung, Huawei og mange af de andre store spillere på markedet, har nemlig allerede inkorporeret den nye lader og databehandler.
Den eneste der halter bagud, er Apple med deres iPhones, de bruger nemlig stadig deres egne speciel producerede oplader. Der er dog kommet en del læk omkring, at iPhones også kommer til at bruge USB-C indgangen i 2019.
Hvis dette sker, kan Apple og Samsung se frem til at dele opladere i den nærmeste fremtid. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?