3 gode tips til at gøre din badmintonform endnu bedre

15-02-2019 10:52 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Badmintonformen behøver ikke kun at blive trænet inden for de hvide streger, der er mange ting, som du kan gøre uden for banen, som kan gøre dig endnu bedre til badminton. Er du rigtig god til badminton, men har i stykke tid ikke rykket dig så langt, som du egentlig gerne ville? Så kan du her se 3 gode tips til, hvordan du kan give din badmintonform, et ekstra skub. 

Undersøg om du bruger den rigtige benzin til ”rugbrødsmotoren”
Det første gode råd du kan læse om, er hvordan du kan bruge din kost til at forbedre din form. Kosten betyder meget mere end man tror. 
Din krop er ligesom en motor, den har brug for benzin (i form af mad), for at den kan yde sit bedste. Og ikke bare hvilken som helst benzin (mad). Du ser f.eks. heller ikke at de professionelle formel 1 kørere, hælde 92 blyfri på deres motorer. 
Vil du derfor også fylde din motor med raketbenzin? Så overvej hvilken slags mad du spiser i din hverdag. Her skal du have den helt rigtige kombination, af både kulhydrater, proteiner og sunde fedtstoffer. Du kan derfor med fordel lave nogle ugentlige kostplaner, som kan hjælpe dig med at holde styr på, om du får nok af alle disse forskellige ernæringsstoffer. 

Kombiner din motion med andre sportsgrene end badminton
Selvom det er badminton, som du gerne vil blive god til, så kan det stadig være en fordel for dig, hvis du også laver andre sportsgrene. Ved at dyrke nogle andre sportsgrene, vil du nemlig træne nogle andre muskler i din krop, som du ikke nødvendigvis får brugt når du spiller badminton.
Det kan også være, at du ved at prøve nogle andre sportsgrene, faktisk finder andre ting som du er rigtig god til. 
Nogle gode sportsgrene, som du med fordel kunne kombinere med din badminton, kunne eksempelvis være fodbold, håndbold, tennis, atletik eller noget helt andet. Der findes mange forskellige muligheder, som hver især, kan hjælpe din fysik på hver deres måde.

Øg din udholdenhed med løbetræning
Badminton er en sportsgren, hvor du skal holde dig på dupperne og skal kunne reagere på et splitsekund. Derfor kræver det en ekstrem god udholdenhed. Selvom du ikke løber så mange kilometer i en badmintonkamp, så holder du dig stadig i gang med en høj puls, over en længere periode. 
Ved at implementere et godt løbeprogram i din træning, så vil du med garanti få en meget højere udholdenhed, og derfor også få en langt bedre badmintonform. Men du behøver ikke at løbe lange ture i regnvejret eller på mudrede løbestier. Du kan i dag selv købe et løbebånd til dit hjem, uden at det behøver at koste en formue. 
På BGH.dk har de lavet en test, som fortæller dig præcis hvad fordelene og ulemperne er, ved flere forskellige løbebånd. Så hvis du gerne vil implementere løbetræning i din træningsplan, så kan du klikke her for at se deres test af løbebånd

Tag dine hviledage seriøst
Det er ekstremt vigtigt for din krop og dine muskler, at de får lov til at restituere og hvile en gang imellem. Ved at lade din krop og dine muskler hvile og restituere en gang i mellem, så vil de blive helt friske og klar til at give træning en ordentlig omgang, når du er klar igen. 
Du skal dog huske på når du holder hviledag, at rent faktisk lade dine muskler hvile. Du holder ikke hviledag bare fordi du ikke lige træner eller spiller badminton den dag. Så når du endelig afholder en fortjent hviledag, så er det vigtigt at du også udnytter den til det fulde.

#bonustip
Det er ikke kun din krop og dine muskler, som har behov for hviledage. Det er også vigtigt, at du holder hviledage for din hjerne og dit sind. Det er rigtig godt for din hjerne, hvis du prøver at give den lidt ro en gang imellem. 
Når du sætter hjernen på pause, og måske bare ligger på sofaen og slapper af, uden at tænke på badminton eller 1.000 andre ting, så kan den også få lov til at ”restituere”, og derved blive klar til at kunne reagere på et splitsekund igen. 
Ved at læse disse tips, er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad du kan gøre for at give badmintonformen et ekstra skub.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?