Sådan kommer du I gang med at løbe

15-02-2019 11:06 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Der kan være rigtig mange grunde til, at man ikke har fået løbet. Både tid, og lyst er vigtige faktorer for mange. Men også skader kan gøre, at man bliver sat lidt tilbage i ens løb. Hvis man skal i gang med, at løbe, bør man passe på kroppen. Det handler nemlig om, at forbedre sig uden, at få skader. 

De klassiske fejl
En af de helt klassiske fejl, når man skal i gang med, at løbe er, at man løber for meget. Det kan enten være, at man løber for hurtigt eller, at man løber for langt. Dette skyldes som regel, at motivationen er høj i starten. Det vil helt sikker også kunne gå godt i starten, og du vil kunne komme op og løbe langt. Men pludselig vil man så opleve, at ens skinneben, knæ eller akillessene gør ondt. 
Når disse skader opstår, vil man så opleve, at man skal sætte løbet på standby. Forskellen på løb, og mange andre sportsgrene er, at man belaster de samme områder hele tiden. Derfor kan man opleve, at man hurtigt får skader, når man løber. 
Man skal huske jo mere man vejer, jo større belastning opstår der. Inde på bgh.dk finder du en BMI beregner. Den kan hjælpe dig til, at måle de forskellige masser i din krop. Hvis man er meget tung, vil man opleve, at ens krop bliver mere belastet af løb. Det er dog vigtigt, at man ikke forveksler det, at være tung med, at være tyk. 
Det er derfor vigtigt, at man tager hensyn til ens træningstilstand, vægt, alder, og form når man begynder, at løbetræne. Det er nemlig med til, at mindske risikoen for skader. 

Når du er i gang 
Løbetræning involverer både dine muskler, knogler, dit hjerte og dit kræsløb som alle bliver stærkere. Dog er det ikke alle tingene, som har lige hurtig fremgang. Du vil f.eks. opleve, at din kondition på bare 1-2 måneder vil blive forbedret markant. Men det er dog sjældent, at det går lige så stærkt for musklerne og knoglerne. Derudover går det endnu langsommere, når det kommer til brusk og sene væv. Det kan nemlig tage helt op til 10 måneder, før det er lige så udviklet. Dette er også grunden til, at man tit ser skader med sene væv, da det er noget af det, som bliver mest belastet under løbetræning.
Man kan sagtens have en god kondition, fra andre sportsgrene. Hvis du f.eks. har svømmet, kan du sagtens have en god kondi. Men dine ben vil ikke være vant til, at have den samme belastning. Derfor vil der være større risiko for, at du får skader her. Fordi at du vil føle, at du sagtens kan løbe mere, men dine ben ikke er trænede til det. 
Der er derfor vigtigt, at du ikke øger din belastning mere, end hvad dit væv kan holde til. En uskreven regel er, at man max må øge belastningen med 10% per uge. Her anbefales det også, at man øger længden før hastigheden. 

Tips når du løber
Når du er nybegynder, er det vigtigt, at du forsøger, at holde hastigheden nede. Hvis man er helt utrænet, kan man med fordel vælge, at gå lange ture i starten. Man siger, at man ikke skal løbe hurtigere, end man kan føre en samtale samtidig med, at man løber. 
Når du så er ude og løbe, skal du forsøge, at løbe på et lidt blødere underlag hvis muligt. Grus- og skovstier er bedre, for dine knæ, at løbe på en asfalt og fliser. Derfor bør du hvis muligt forsøge, at løbe disse steder.



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?