Vælg en uddannelse med praksis og teori

13-05-2021 17:41 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Har du brug for at have noget mellem hænderne, når du skal lære nye ting? Det er ikke alle, der har det godt med at sidde på en skolebænk og blot lære en masse udenad, som man for forklaret af en underviser. Langt fra. Heldigvis er du langt fra den eneste, der har den følelse, og det er der intet galt med. Det kan være, du passer bedre en til uddannelse, hvor der indgår mange praktiske elementer, som kan være med til at gøre din læreproces mere strømlinet.

Kold College udbydes en række forskellige uddannelser, som kombinerer det praktiske med det teoretiske. Erhvervsuddannelserne er enten i kategorierne EUD eller EUX. EUD er den almindelig erhvervsuddannelse, hvor du har forløb på skolen kombineret med praktikforløb, mens EUX er en nyere uddannelse, som samtidig bygger forskellige fag fra STX, den almindelige gymnasiale uddannelse, ovenpå. Det giver dig muligheden for i fremtiden at søge ind på universiteter eller andre former for videreuddannelse med din EUX, så du ikke risikerer at lukke nogle døre i. Det kræver selvdisciplin men er beskrevet som et rigtig godt tiltag.

Mange forskellige retninger
På Kold College er der flere forskellige uddannelsesretninger. Her er blandt andet en retning, der er rettet mod mad og oplevelser, hvor der blandt andet kan findes kokkeuddannelsen, en cateringuddannelse samt uddannelser, der er rettet mod forskellige events. Med kokkeuddannelsen stiler du mod et job i et køkken, måske på en restaurant eller i forskellige institutioner, og du får indgående kendskab til forskellige råvarer og hvordan de spiller sammen og bør tilberedes. Med cateringuddannelsen bliver du klædt på til at kunne anrette i mange forskellige kontekster, og meget af den grundviden, du får, bliver du undervist i sammen med de kokkestuderende.

Alternativt er der også en retning rettet mod jordbrug og natur, hvor du blandt andet kan uddanne dig til gartner. Gartneruddannelsen er delt op i yderligere retninger, og du kan blandt andet kigge på, om du godt kunne tænke dig at blive væksthusgartner eller planteskolegartner. Fælles for alle uddannelserne er, at du bliver klædt rigtig godt på til at klare dig på arbejdsmarkedet.

Praktikpladser
Som studerende på en EUX eller EUD skal du ud i længerevarende virksomhedspraktik, og her skal du altså selv være med til at opsøge forskellige praktiksteder, du kan få et forløb hos. Uddannelsesvejledere hjælper dig på vej, men der er en stor grad af selvdisciplin og initiativ, der forventes, den enkelte selv tager.
Hvis du ikke er helt hooked på erhvervsuddannelser, tilbyder Kold College også en HTX, som er det tekniske gymnasium. Her har du gymnasiale fag, der er har et naturvidenskabeligt eller teknologisk fokus, og du vil kunne vælge forskellige studieretninger, der alle kan understøtte lige præcis dine interesser. En HTX kan bruges til at søge videre på universitetet med, og det kan blandt andet åbne døre for forskellige ingeniøruddannelser, som findes på et bredt spektrum med mange forskellige overskrifter. Det åbner mange døre, og du kan selv vælge, hvilken retning du vil gå i.






 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?