Har du slidgigt i led efter badminton?

20-02-2023 11:47 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Badminton er en sport, hvor der er fart over feltet, og du får brugt mange af kroppens led. Desværre medfører dette en relativt stor fare for at beskadige ledbåndene i knæ og ankler og for at pådrage sig en række andre skader i kroppens bevægeapparat. Skader kan være akutte eller kan komme over tid. Slidgigt i kroppens led er noget, som kommer med tiden. Er der noget at gøre mod sådan noget?

Kraftige knæsmerter?
Ja, det er der måske. Slidgigt i knæet kan måske afhjælpes med en knæprotese eller – hvis du er meget heldig – ved at ændre nogle ting i din livsstil og udføre nogle øvelser regelmæssigt. Står du med moderate eller kraftige smerter i knæet med ophav i slidgigt, så er der faktisk også noget andet, som du kan prøve. Smerter i knæet, herunder smerter i menisken, kan måske behandles med guld.

Overvej guldimplantationer
Hvad er behandling af smerter ved slidgigt i knæet med guld nu for noget? Det er ikke nogen ny type behandling, vi taler om. Siden midt-90’erne har speciallæger her i Danmark behandlet ledsmerter hos mennesker med guldstykker, der placeres omkring ømme led i kroppen via en kanyle og bliver der livet ud. Det er et mindre invasivt indgreb end fx at få et nyt knæ, og mange mærker en effekt.

Slidgigt i knæet? Overvej at få guld lagt ind
Ikke alle skader ved badminton er der det store at gøre ved, men guldimplantationer har en ret god historik med at afhjælpe smerter helt eller delvist. Klinikker, der tilbyder guldimplantationer, holder sig ikke tilbage fra at skilte med deres succeshistorier, hvor folk føler, det har hjulpet dem at få guld lagt ind i kroppen mod smerter. Ofte vil guldimplantationer være et alternativ til det at få proteser.

Guldimplantationer kan udføres på kort tid
Tager det lang tid for speciallægen at lægge guldet omkring det ømme led? Nej. Faktisk så kan det overstås på en brøkdel af en dag, hvor du kan komme hjem samme dag, som du har fået guld lagt ind i kroppen. Du behøver altså ikke rydde skemaet for hele ugen for at finde plads til at lægge vejen forbi en klinik. Men hvornår mærker du så effekten, spørger du måske? Dette kan variere en smule.

Slip for lang genoptræningstid
Nogle mærker effekten af guldimplantationer mod fx slidgigt i knæet kort efter behandlingen, mens der kan gå nogle måneder i andre tilfælde. Og selvfølgelig er der nogle, som ingen effekt mærker af behandlingen. Men der er ingen genoptræningstid, hvilket der jo vil være, hvis du får nyt knæ eller ny hofte. Du kan umiddelbart vende tilbage til din hverdag, som den var lige før, du fik guld lagt ind.

Læs mere om menisksmerter
Er du interesseret i at læse mere om guldimplantationer eller om skader ved badminton, så kan du inde på klinikken linket til ovenfor finde mere info om menisk smerter. Har du smerter i kroppens led, er der måske en udvej, der ikke indbefatter proteser. Overvej at få guldimplantation foretaget.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?