Badminton i de Olympiske Lege

02-06-2021 09:23 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Der er ikke lang tid til, at startskuddet går til de Olympiske Lege, der i denne omgang finder sted i Japans hovedstad Tokyo fra den 21. juli til den 8. august, hvor du kan følge med hjemme i stuen. Programmet er fastlagt, atleterne er i absolut topform, og alt summer af forventninger. Også på den danske badmintonscene er spændingen til at tage og føle på. Her har Danmarks Idrætsforbund (DIF) udtaget hele ni badmintonspillere, der skal kæmpe om æren og medaljerne til denne udgave af OL. Ud af de ni spillere har vi Mia Blichfeldt, som stiller op i damesingle samt Anders Antonsen og Viktor Axelsen, som begge stiller op i herresingle. Derudover har vi Sara Thygesen og Maiken Fruergaard samt Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup, som skal spille i henholdsvis dame- og herredouble. Ikke mindst har vi Alexandra Bøje og Mathias Christiansen, som spiller mixed double. Det er nogle stærke profiler, der skal repræsentere Danmark, og det er langt fra første gang, at vi har haft nogle virkelig gode spillere med til OL. I denne artikel ser vi på badmintonens historie og udvikling i lyset af de Olympiske Lege. 
 
Turneringers helt specielle tiltrækningskraft
 
Turneringer har altid fascineret og tiltrukket store mængder af fans. Der er der også mange former for turneringer. Heriblandt nogle du måske aldrig har hørt om. For eksempel findes der de mere sædvanlige som de mange forskellige former for turneringer inden for poker og skak, men der er da også turneringer som for eksempel The Amazon Jungle Marathon, The Bee Wearing Competition, som går ud på – du har nok gættet det – at se, hvem der kan have flest bier på kroppen. Derudover findes der en turnering som The Tunarama Festival, der bliver afholdt i Australien, og hvor det går ud på at se, hvem der kan kaste længst med en frossen tunfisk. Store begivenheder og turneringer tiltrækker som regel mange mennesker, og det er så sandelig også tilfældet for de Olympiske Lege.
 
Badmintonens spæde start
Det siges, at badminton blev spillet i Østen længe før, det kom til Europa for omkring 150 år siden. Her kom spillet først til England, hvor reglerne blev finpudset og spillets finesser raffineret. I 1925 kom badminton så til Danmark, hvorefter det hurtigt blev et meget populært spil. Danmark har også haft mange rigtig gode spillere. Disse har formået at gøre sig bemærket på den internationale scene. Her kan kort nævnes spillere som Viktor Axelsen, Lene Køppen, Poul-Erik Høyer Larsen, Peter Gade, Kim Astrup og Camilla Martin.
 
Badminton og de Olympiske Lege
 
Badminton har været på programmet i de Olympiske Lege hele otte gange, og Danmark har i alt hevet 8 medaljer med hjem: 1 guld, 3 sølv og 4 bronze. En virkelig flot præstation, når vi tænker på, at det er de helt tunge spillere fra blandt andet Kina, der spiller med i legene. Kina har i øvrigt vundet i alt 42 olympiske medaljer. Heraf har hele 18 af dem været guld.
 
Den allerførste gang badminton var med som OL-disciplin, var i Barcelona i 1992. Siden da har badminton været et fast indslag i legene helt frem til i dag, hvor du inden længe kan opleve badminton under OL i Tokyo i år. Derudover er badminton på programmet i både Paris og Los Angeles i henholdsvis 2024 og 2028. Medaljerne fordeler sig over en årrække, og den ene guldmedalje blev hevet hjem i Atlanta i 1996 af Poul-Erik Høyer Larsen i herresingle. De 3 sølvmedaljer kan tilskrives henholdsvis Camilla Martin i damesingle i Sydney i 2000, Carsten Mogensen og Mathias Boe i herredouble i London i 2012 og Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i damedouble i Rio i 2016. Bronzemedaljerne er fra Barcelona i 1992, hvor Thomas Stuer-Lauridsen hev den hjem i herresingle; Athen i 2004, hvor Mette Schjoldager og Jens Eriksen vandt bronze i mixdouble; Christinna Pedersen og Joachim Fischer tog også en bronze hjem i mixdouble i London i 2012, og i Rio i 2016 vandt Viktor Axelsen bronze i herresingle.
 
Så der er meget at se frem til, når badmintonkampene løber af stablen i Tokyo i år. Med de stærke spillerprofiler, der er på banen, kan det meget vel gå hen og blive nogle af dem, at vi kommer til at se på vinderpodierne. 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?